august 22, 2012

OPSKRIFT PÅ FRANSKE MAKRONER




SÅ KOMMER HEMMELIGHEDENERNE I DAG! SOM JEG LOVEDE I GÅR, ER JEG NU KLAR MED MIN FULDENDTE  OPSKRIFT MED MASSER AF MINE EGNE TILFØJELSER, SOM JEG HAR OPLEVET HAR GJORT DEM BEDRE OG NEMMERE AT LAVE.
MEN JEG MÅ DOG LIGE ADVARE. DE ER IKKE NEMME AT LAVE! MEN HER KOMMER OPSKRIFTEN ALLIGEVEL :P

INGREDIENSER:

120 GRAM MANDELMEL - MANDLER MALET HELT FINE I EN FOODPROCESSOR - (HELLERE LIDT FOR MEGET END FOR LIDT, ELLERS KAN DEJEN SENERE BLIVE FOR FLYDENDE)

220 GRAM FLORMELIS

100 GRAM ÆGGEHVIDER - TRE STYKS

45 GRAM SUKKER

EVT. 15 GRAM KAKAO ELLER EN HALV TESKE PASTAFARVE (JEG ANBEFALER DOG IKKE AT BRUGE DISSE TING DE FØRSTE PAR GANGE )

PUT HVIDERNE NED I EN STOR SKÅL OG PISK DEM

PISK PISK PISK :-)

BLIV VED MED AT PISKE TIL DET SER SÅDAN UD

PUT NU DENNE MÆNGDE SUKKER I AD GANGEN OG PISK YDERLIGERE OMKRING ET MINUT EFTER HVER GANG... (DET ER LIGEGYLDIGT OM DET ER BRUNT ELLER HVIDT SUKKER, VI HAVDE BARE IKKE ANDET I SKABET)

... TIL DET NU ER EN MARENGS DER SER SÅDAN UD

HVIS DU KAN GØRE DETTE OG IKKE KAN MÆRKE SUKKERKORNENE, ER DU FÆRDIG

BLAND NU MANDELMELEN OG FLORMELISSEN SAMMEN I EN ANDEN SKÅL 

SI (HELST) HALVDELEN AF MELEN NED I MARENGSEN OG VEND DET ET PAR GANGE - HØJST OMKRING 15-20 GANGE 

PUT NU RESTEN AF MELEN OG FARVEN NED I MARENGSEN OG VEND DEN ENDNU ET PAR GANGE (PAS PÅ MED AT GØRE DET FOR MEGET!)

OG PAS OGSÅ PÅ MED FARVEN. DEN SMITTER RET KRAFTIGT AF, SÅ HAV IKKE DEN FINE HVIDE SOMMERKJOLE PÅ...

NU ER DET TID TIL AT SPRØJTE DE SMÅ SATANER UD PÅ (DE ALLEREDE KLARGJORTE) BAGEPLADER
DEN SMARTESTE MÅDE ER AT BRUGE EN SPRØJTEPOSE OG ARRANGERE DEN SOM DENNE - I HVERT FALD HVIS IKKE MAN KAN FÅ EN ANDEN TIL AT HOLDE POSEN MENS MAN HELDER MARENGSEN NED - MEN MAN KAN SAGTENS BARE BRUGE EN FRYSEPOSE 

SPRØJT DEM UD SÅ DE HAR OMTRENT EN DIAMETER PÅ TRE CENTIMETER (NOGLE OPLEVER AT DETTE ER NEMMERE, HVIS MAN I FORVEJEN  HAR TEGNET CIRKLER PÅ BAGEPAPIRET OG VENDT DET OM. DEN METODE HAR JEG DOG ALDRIG BRUGT) 

BANK PLADEN NED I BORDET ET PAR GANGE PÅ HVER SIDE AF PLADEN, SÅ DER KOMMER NOGLE SMÅ LUFTHULLER SOM VIST PÅ BILLEDET - SÅ OPLEVER DU IKKE, AT DE VIL SPRÆKKE NÅR DE SENERE HEN SKAL I OVNEN

LAD DEM TØRRE I LUFTTEMPERATUR I MINIMUM EN HALVANDEN TIME. DE MÅ IKKE KOMME I OVNEN, HVIS DU KAN RØRE EN AF DEM OG DER KLISTRER SIG DEJ FAST PÅ DIN FINGER
NÅR DE ER LIGESOM PÅ BILLEDET, SKAL DU SÆTTE OVNEN TIL 140°

SÆT DEM NU I OVNEN I 16 MINUTTER (VEND PLADEN HALVVEJS). HVIS DE IKKE REJSER SIG SOM PÅ BILLEDET EFTER OMKRING TI MINUTTER, ER DE IKKE LAVET RIGTIGT

HVIS DE SER UD SOM DENNE GUT NÅR DE ER KOMMET UD FRA OVNEN, ER DE IKKE FÆRDIGE OG SKAL EN TUR I OVNEN IGEN

LAD DEM KØLE AF FØR DU BEGYNDER AT PUTTE FYLD I


DESVÆRRE GLEMTE JEG AT TAGE BILLEDER, DA JEG LAVEDE FYLDET, MEN JEG KOMMER ALLIGEVEL MED ET PAR FORSKELLIGE SLAGS FYLD, MEN ELLERS FINDES DER ALVERDENS SLAGS FYLD PÅ NETTET, ELLER OGSÅ ER DET BARE OM AT VÆRE KREATIV!
PERSONLIGT KAN JEG GODT LIDE LIDT SYRLIGT FYLD, DA KAGEN I SIG SELV ER MEGET SØD


INGREDIENSER TIL LIMEFYLD:

1 DL LIMEJUICE - SAFT FRA TRE STYKS LIME

30 GRAM ÆGGEHVIDE - ET BÆGER // ET ÆG

10 GRAM MAJSMEL

50 GRAM SUKKER

PISK HVIDEN OG SUKKERET PÅ SAMME MÅDE SOM I MACARONSNE I EN SKÅL OG STIL DET TIL SIDE. BLAND LIMEJUICEN OG MAJSMELET GRUNDIGT OG PUT DET GRADVIST I MARENGSEN SOM SKAL PISKES INDTIL LIMEJUICEN ER FORDELT. PUT DET I EN LILLE GRYDE OG KOG DET VED MIDDELVARME TIL DET BEGYNDER AT BLIVE TYKT. TAG DET AF VARMEN OG LAD DET KØLE I STUETEMPERATUR TIL DET ER KØLET HELT AF OG SMØR DEM I KAGERNE


INGREDIENSER TIL CHOKOLADEFYLD:

100 GRAM GOD MØRK CHOKOLADE

½ LITER FLØDE

BRÆK CHOKOLADEN I STYKKER OG SMELT DET I ET VARMBAD (VIGTIGT AT DER IKKE KOMMER VAND I!) PUT FLØDEN I OG LAD DET STÅ PÅ VARMEN I ET PAR MINUTTER. PUT DET I EN SKÅL LAD DET KØLE AF  KØLESKABET I ET PAR TIMER (GERNE NATTEN  OVER)

INGREDIENSER TIL LEMON CUSTARD:

EN KRUKKE LEMON CUSTARD

:-)
SMØR KAGERNE MED CREMEN

FORVENT IKKE FLOTTE OG PERFEKTE KAGER VED FØRSTE FORSØG. DER GIK OMKRING 34893550 GANGE FØR JEG KUNNE FÅ DEM NOGENLUNDE RIGTIGE. DETTE ER MIT ALLER FØRSTE FORSØG OG NEJ, DET ER IKKE DE NEDERSTE DER ER MINE :-)

FANDT I DETTE INDLÆG INTERESSANT? 
FORTÆL MIG HVIS I LAVEDE MAKRONERNE OM HVORDAN DET GIK?

KÆRLIGHED OG MACARONS UD!
VI SKRIVES :-)


5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Du kan tro, det er det også! :-)

      Slet
  2. Det ser vildt lækkert ud! Måske det skulle laves en dag? :-)

    Og tak for den søde kommentar på min blog :-)

    SvarSlet
  3. NØJ jeg anede ikke det var så indviklet!!TAK for dine kommentarer og at du deler dine erfaringer herinde!!Gør mig lidt skræmt men samtidig får jeg blod på tanden når du beskriver det så udførligt!

    Dog lige et spørgsmål....du viser et foto af en markron der ikke har fået nok i ovnen...hvornår har den så fået nok??Skal en være mere gylden ?Spørger kun af uvidenhed....kan man bare smage om en er god eller er det først når de er køled ned at man kan smage om konsistens og smag er rigtig??

    Hilsner fra en bagesøster ;)

    SvarSlet